Visa pertukaran asing

Visa pelawat pertukaran J-1 adalah untuk program pertukaran pendidikan dan budaya yang ditetapkan oleh Jabatan Negara, Biro Pendidikan dan Kebudayaan Hal Ehwal. Visa Q-1 adalah untuk menyertai program pertukaran budaya antarabangsa tertentu. Program-program ini direka bentuk untuk menyediakan latihan praktikal dan pekerjaan dan membolehkan peserta program berkongsi sejarah, budaya, dan tradisi negara asal mereka di Amerika Syarikat. Seseorang yang ingin menyertai program pertukaran kebudayaan antarabangsa mestilah diluluskan terlebih dahulu oleh U.

Pegawai konsular akan memberitahu anda jika ini diperlukan. Keperluan Kehadiran Fizikal Rumah-Negara Dua Tahun Apabila anda bersetuju untuk mengambil bahagian dalam Program Pelawat Exchange dan program anda berada di bawah syarat-syarat di bawah, anda akan tertakluk kepada kehadiran fizikal negara asal dua tahun keperluan kediaman asing. Ini bermakna anda akan dikehendaki kembali ke negara asal anda selama dua tahun pada akhir program pelawat pertukaran anda. Keperluan ini di bawah undang-undang imigresen adalah berdasarkan Seksyen e Akta Imigresen dan Kewarganegaraan.


Anda boleh menggunakan visa anda yang sah dalam pasport yang telah tamat tempoh anda bersama-sama dengan pasport sah yang sah untuk perjalanan dan kemasukan ke Amerika Syarikat. Bolehkah saya memasuki Amerika Syarikat lebih daripada 30 hari lebih awal? Pelancong pertukaran tidak dibenarkan memasuki Amerika Syarikat lebih awal daripada 30 hari sebelum tarikh permulaan program mereka. Jika anda ingin masuk lebih awal daripada 30 hari, anda mesti memohon secara berasingan dan memenuhi syarat untuk visa pengunjung B. Selepas anda dimasukkan ke Amerika Syarikat oleh U.

pertukaran forex visa

Kumpulkan Dokumentasi Yang Diperlukan Berkumpul dan sediakan dokumen-dokumen berikut yang diperlukan sebelum wawancara visa anda: Setiap individu yang memerlukan visa mesti mengemukakan permohonan berasingan, termasuk mana-mana ahli keluarga yang disenaraikan dalam pasport anda. Semak risalah penting ini sebelum memohon visa anda.

Anda boleh menggunakan visa anda yang sah dalam pasport yang telah tamat tempoh anda bersama-sama dengan pasport sah yang sah untuk perjalanan dan kemasukan ke Amerika Syarikat. Keperluan Kehadiran Fizikal Rumah-Negara Dua Tahun Apabila anda bersetuju untuk menyertai Program Pengunjung Pertukaran dan pertukaran forex visa program berada di bawah syarat-syarat di bawah, anda akan pertukaran forex visa tertakluk kepada keperluan rumah kediaman negara dua tahun kehadiran fizikal asing. Keperluan ini di bawah undang-undang imigresen adalah berdasarkan Seksyen e Akta Imigresen dan Kewarganegaraan. Selepas anda menyerahkan pasport, visa, dan DS anda di pelabuhan masuk, pertukaran forex visa, seorang pegawai CBP akan membuat keputusan ini. Kedutaan atau Konsulat dalam kategori yang sesuai untuk perjalanan anda. Tujuan perjalanan anda; Tujuan anda untuk berlepas dari Amerika Syarikat selepas perjalanan anda; Keupayaan anda untuk membayar semua kos perjalanan. Dalam hal ini, willl visa memohon kadar markup yang sesuai kepada jumlah yang ditukar dan kadar markup yang digunakan oleh Visa akan dikembalikan dalam mesej respons. Sesuatu visa hanya membenarkan warganegara asing untuk pergi ke U. Dokumentasi Tambahan Mungkin Dikehendaki Seorang pegawai konsular akan menemubual anda untuk menentukan kelayakan anda untuk visa pelawat pertukaran, pertukaran forex visa, dan boleh meminta dokumen tambahan, seperti bukti: U.


Anda tidak dibenarkan untuk memulakan program pertukaran anda sehingga perubahan status diluluskan. Anda juga boleh berlepas dari Amerika Syarikat dan masuk semula pada visa pertukaran J pelancong anda. Terdapat dua kategori visa bukan imigran bagi orang untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran pengunjung di Amerika Syarikat.




Kegagalan untuk berlepas dari Amerika Syarikat tepat pada waktunya mungkin mengakibatkan anda tidak layak untuk visa pada masa akan datang. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda berlepas dari Amerika Syarikat, anda mesti memohon visa di U.

Kedutaan atau Konsulat. Sesuatu visa hanya membenarkan warganegara asing untuk pergi ke U. Selepas anda menyerahkan pasport, visa, dan DS anda di pelabuhan masuk, seorang pegawai CBP akan membuat keputusan ini. Maklumat tambahan untuk mengekalkan status pelawat pertukaran adalah di U. Di bawah U. Sebarang visa kemasukan berganda yang dikecualikan kerana keluar dari status tidak sah untuk penyertaan masa depan ke Amerika Syarikat.


pertukaran forex visa

Menghadiri Wawancara Visa Anda Seorang pegawai konsular akan menemuduga anda untuk menentukan sama ada anda layak untuk menerima visa pelawat pertukaran, atau jika kategori lain lebih sesuai untuk tujuan perjalanan anda. Anda mestilah menetapkan bahawa anda memenuhi keperluan di bawah U. Pengimbas cap jari digital tanpa dakwat diambil sebagai sebahagian daripada proses permohonan. Mereka biasanya diambil semasa wawancara anda, tetapi ini berbeza mengikut lokasi.

Kedutaan dan Konsulat akan mengadili aplikasi visa yang berdasarkan perkahwinan sejenis dengan cara yang sama yang kita menghukum permohonan untuk pasangan suami isteri yang bertentangan. U yang sah Jika tidak dibatalkan atau dibatalkan, visa sah sehingga tarikh tamatnya. Oleh itu, U yang sah.Jika anda mempunyai visa yang sah dalam pasport anda yang sudah tamat tempoh, jangan keluarkannya dari pasport yang telah tamat tempoh anda.

Kedutaan atau Konsulat dalam kategori yang sesuai untuk perjalanan anda. Maklumat Tambahan Tidak ada jaminan bahawa anda akan dikeluarkan visa. Jangan membuat rancangan perjalanan akhir atau membeli tiket sehingga anda mempunyai visa. Pasangan dan anak-anak Anda pasangan dan anak yang belum berkahwin, kanak-kanak kecil mungkin boleh memohon visa J-2 untuk menemani atau menyertai anda pada tarikh kemudian untuk tinggal bersama anda semasa program J anda, jika dibenarkan pada kategori program pertukaran anda.

Dokumentasi Tambahan Mungkin Diperlukan Seorang pegawai konsular akan menemubual anda untuk menentukan kelayakan anda untuk visa pelawat pertukaran, dan boleh meminta dokumen tambahan, seperti bukti: Tujuan perjalanan anda; Tujuan anda untuk berlepas dari Amerika Syarikat selepas perjalanan anda; Keupayaan anda untuk membayar semua kos perjalanan. Jika anda tidak dapat menampung semua kos untuk perjalanan anda, anda mungkin menunjukkan bukti bahawa orang lain akan menampung sebahagian atau semua kos untuk perjalanan anda. Semak arahan bagaimana untuk memohon visa di laman web kedutaan atau konsulat di mana anda akan memohon.